Coordinator Internationale Functies - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Waarbij kan NCIF helpen?

Internationale organisaties zoeken hoog gekwalificeerde medewerkers. Er zijn verschillende functieniveaus (PDF) te benoemen binnen de functies bij internationale organisaties. NCIF richt zich met name op kandidaten voor hogere- en topfuncties en het hoger middenkader.

Lees in de toelichting wat de functieniveaus betekenen en wat je van NCIF kunt verwachten.

  1. Hogere en topfuncties (VN D1 niveau en hoger)
  2. Hoger middenkader (VN P4 en P5 niveau)
  3. Middenkader (VN P2 en P3 niveau)
  4. Starters en Studenten

Belangrijk: NCIF dienstverlening is maatwerk en afhankelijk van de overeenkomst tussen CV en vacature en eventuele andere kandidaten.

Hogere en topfuncties: Directeursprofiel bij een internationale organisatie

Opleiding

Een voltooide universitaire opleiding die relevant is voor de functie en de organisatie. Zoals: politieke wetenschappen, rechten, internationale betrekkingen, economie, bedrijfskunde, MBA, bestuurskunde, ontwikkelingsstudies.

Gespecialiseerde organisaties vragen om specifieke kennis. De WHO vraagt veelal een medische achtergrond. Internationale financiële instellingen willen liefst economen of mensen met een financiële achtergrond.

Ervaring

Relevante internationale ervaring in de publieke of private sector is noodzakelijk. Gevarieerde werkervaring geeft een voorsprong. Als je al eerder hebt gewerkt voor de organisatie waar je nu als externe kandidaat solliciteert, is dat een pre.

Voor D1 posities wordt minimaal 15 jaar beleidservaring vereist, waarvan 5-7 jaar in leidinggevende functies(s).
Voor beleidsposities zijn wetenschappelijke onderzoekservaring en publicaties soms nodig.
Voor operationele posities is ervaring in project-, programma- en integraal management vereist, liefst op relevante beleidsterreinen.

IO’s binnen de VN-familie zijn grotendeels zelfstandig bij het inschalen van posities en andere HRM-zaken. D1 geldt als een “lichte” directeursfunctie. Soms wordt van de D2, die net als D1 minimaal 15 jaar relevante werkervaring moet hebben, bovendien meer bestuurlijke ervaring en inzicht vereist. Zie ook bijgaand vergelijkend overzicht van internationale rangen (PDF).

Wat doet NCIF op dit profielniveau?

Naast het aanbieden van vacatures en het toegang geven tot de LinkedIngroep neemt NCIF in de sollicitatieprocedure persoonlijk contact op om eventueel te begeleiden in het proces.

Terug naar boven

Hoger middenkader en middenkader

(Hoger) Middenkader? Via de civiele missie-pool van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je op tijdelijke basis voor een internationale organisatie werken. Via United Nations Volunteers kun je ook als vrijwilliger bij een dergelijke organisatie werken. Daarnaast bestaan er mogelijkheden om op consultancy-basis bij internationale organisaties te werken.

Wat doet NCIF voor het hoger middenkader?

Naast het aanbieden van vacatures en het toegang geven tot de LinkedIngroep neemt NCIF in de sollicitatieprocedure persoonlijk contact op om eventueel te begeleiden in het proces.

Wat doet NCIF voor het middenkader?

Vanuit NCIF is er met dit segment in principe geen persoonlijk contact. Door middel van deze site bieden we informatie op het gebied van vacatures.  Het initiatief om met een sollicitatieprocedure te starten ligt bij jezelf, NCIF biedt hierin persoonlijk geen ondersteuning.

Terug naar boven

Starter

Ben je starter op de internationale arbeidsmarkt? Meld je dan aan bij het Assistent Deskundigen Programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of bij de Young Professionals Programma’s van de VN en de instroomprogramma’s van de andere internationale organisaties.

Wat doet NCIF voor starters?

Vanuit NCIF is er met starters in principe geen persoonlijk contact. Door middel van deze site bieden we informatie op het gebied van vacatures en instroomprogramma’s.  Het initiatief om met een sollicitatieprocedure te starten ligt bij starters zelf, NCIF biedt hierin persoonlijk geen ondersteuning.

Terug naar boven

Student

Ben je student? Onderzoek eens de stagemogelijkheden bij internationale organisaties.

Wat doet NCIF voor studenten?

Vanuit NCIF is er met studenten in principe geen persoonlijk contact. Door middel van deze site bieden we informatie op het gebied van stage- en recruitmentprogramma’s. Het initiatief om met een sollicitatieprocedure te starten ligt bij studenten zelf, NCIF biedt hierin persoonlijk geen ondersteuning.

Terug naar boven