Coordinator Internationale Functies - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Charles Erkelens aangesteld als Operations Director bij de International Council for Science

Charles Erkelens is per 10 maart 2016 begonnen als Operations Director bij de International Council for Science (ICSU). Dit is een niet-gouvernementele organisatie die zich richt op het bevorderen van internationale wetenschap en wetenschappelijke samenwerking ten dienste van de maatschappij. Wereldwijd zijn 122 nationale Academiën van Wetenschappen en 31 vakbonden van wetenschappers lid van ICSU.

Als Operations Director draagt Erkelens bij aan de missie van ICSU. Hij is verantwoordelijk voor het financiële en administratieve management, zowel intern als extern. Ook werkt hij samen met de Executive Director bij het ontwikkelen van op resultaat gebaseerde managementsystemen en het bepalen van het beleid van de organisatie. Daarnaast geeft Erkelens leiding aan het secretariaat in Parijs ter ondersteuning van de implementatie van het beleid en coördineert hij de regionale kantoren in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Erkelens brengt ervaring mee vanuit zijn rol als directeur en mede-eigenaar van een consultancybureau  op het gebied van duurzaamheid en impact measurement. Ook was hij eerder Executive Director van het Erasmus Centre for Strategic Philantropy en heeft hij ruime managementervaring in de wetenschappelijke uitgeverij.