Coordinator Internationale Functies - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Internationale ervaring

Internationale ervaring is een belangrijke voorwaarde voor een loopbaan bij een internationale organisatie. Heb je geen of weinig ervaring in het buitenland dan is het belangrijk hier iets aan te doen. Afhankelijk van je leeftijd en werkervaring volgen hier enkele suggesties zoals:

Stages

Ben je student en ambieer je een carrière bij een internationale organisatie? Dan is een stage een uitstekende eerste stap.

Recruitmentprogramma’s

Een goede mogelijkheid om een loopbaan bij een internationale organisatie te beginnen is via een recruitmentprogramma.

Assistent deskundigen programma 

Het Nederlandse Assistent Deskundigen (AD) programma biedt academici de mogelijkheid werk- en beleidservaring op te doen bij internationale organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Young Expert Programmes (YEP)

YEP Programmes bestaat uit YEP Water en YEP Agrofood. In deze programma’s kunnen jonge Nederlandse professionals 1 tot 2 jaar ervaring opdoen in het buitenland en kunnen jonge lokale professionals via Nederlandse organisaties hun eerste stappen zetten in een internationale werkomgeving.

Young Professional Programme (YPP)

Het Young Professional Programme is een recruitment initiatief van de Verenigde Naties.

Civiele missies en verkiezingswaarneming

Het is mogelijk voor Nederlanders om tijdelijk bij internationale organisaties te werken via civiele missies en verkiezingswaarnemingen.

Europese Unie

De Europese Unie biedt ook talloze mogelijkheden om internationale ervaring op te doen.

Kijk ook bij: